Wat gebeurt er in jouw buurt?

Is de lage hypotheekrente verleden tijd? Experts houden er rekening mee.

Mocht de hypotheekrente weer omhooggaan, dan heeft dit zeker gevolgen voor de lening van je hypotheek. Starters zullen hier het meeste last van hebben. Zo kunnen zij minder lenen en zullen de maandlasten hoger zijn. Als de rente hoger wordt, zullen huizenprijzen gaan dalen. 

In woonwijken waar veel huizen te koop staan, zullen de huizenprijzen minder snel dalen dan in wijken waar weinig woningen te koop staan. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar vier jaar geleden stonden er veel huizen te koop tegen fors lagere prijzen.
Bron: • Telegraaf 
Lees verder >>

 

De Cremerstraat als fietsstraat is een feit.

Nederlanders houden van fietsen en daarom is de gemeente alweer drie jaar geleden in gesprek gegaan met de bewoners over de Cremerstraat. Bewoners konden hun mening geven en hun wensen vertellen. 

De fietsstraat is nu een feit! De gemeente had de aannemer de opdracht gegeven om zo duurzaam mogelijk asfalt te gebruiken. Dit is een experiment voor de gemeente. 
Bron: • Duic

 

In 2018 meer hypotheek?

Goed nieuws voor tweeverdieners! Zij kunnen vanaf 2018 iets meer lenen voor hun hypotheek. Afgelopen jaren kun je steeds minder lenen om een huis te kopen. Er zijn een aantal factoren die meespelen bij het aankopen van je droomhuis. Het gaat om inkomen, de marktwaarde van het huis en of je eventuele schulden hebt. 

De Minister van Financiën bepaalt in hoeverre het invloed heeft op het leenbedrag. Vanaf volgend jaar mogen kopers nog maar 100% van de koopsom lenen. In tegenstelling tot 2012 was dit nog 106%.

Tweeverdieners mogen hun beide inkomens niet zomaar bij elkaar optellen om een hypotheek af te sluiten. Eén van beide inkomens, het laagste, wordt voor 60% meegeteld bij berekenen van de lening. De gedachten hierachter is, dat mocht een van beide zonder werk komen te zitten, dit meegenomen is bij berekenen.

Vanaf januari 2018 wordt dit 70% voor het berekenen van de maximale hypotheek. 
Bron • RTL Z
Lees verder >>

 

 

 

Besparing en duurzaamheid 100% gerecycled

 

De nieuwe Ikea folder is weer rondgebracht en ons viel gelijk op dat Ikea een nieuwe keuken heeft ontworpen van PET-flessen. Heel gaaf en duurzaam.

Ikea heeft het nieuwe idee bedacht om van restafval, zoals PET-flessen, een keuken te ontwerpen. Gebruikelijk belandt het als afval.

Het warenhuis heeft hergebruikt hout en plastic flessen verwerkt in de nieuwe keuken. 

Ikea gaat voor 100% duurzaam
Bron • Ikea 
Lees verder >>

 

 

 

De kleuren/stijlen van de herfst van 2017

 

Stadse neutralen: 
zink (daken), metaal en hout, grijs en bruin (beton en baksteen)

 

Tegenpolen: 
Romantiek met strak, modern met vintage, realiteit met surrealisme, warme tonen met vergrijsde tinten.

 

De kleur van 2017 is groen:
Bohemian – Binnentuin 

 

Welke kleur past bij mij?

Kleuren hebben invloed op de sfeer in een woning, maar welke kleur past bij jou? Hieronder een overzicht van de meest gebruikte kleuren in een interieur:

Blauw
Blauw = rust. Gebruik blauw in een slaapkamer of werkkamer. Blauw kun je het beste in een ruimte gebruiken waar veel daglicht binnen komt.

Groen
Groen = rust. Ook groen heeft een rustgevend effect. Groen is wel meer aanwezig dan blauw, daarom zie je dat groentinten vaak gebruikt worden in accessoires, zoals gordijnen of decoratie. 

Geel
Geel = gezelligheid. Haal de zon naar binnen! Kijk wel goed welke kleur geel je gebruikt. Een zachte kleur geel is het meest toegankelijk. 

Rood
Rood = passie. Het is wel een erg aanwezige kleur. Hierbij geldt dus ‘less is more’. Kies een rustige basiskleur zoals wit en vul dit aan met rode accenten. 

Zwart
Zwart is een kleur die je steeds meer terug ziet komen in een interieur. Het is wel een gevaarlijke kleur, omdat het snel een ruimte kleiner doet ogen dan dat in werkelijkheid is. Gebruik deze kleur dus alleen in een ruimte waar genoeg daglicht binnen komt. Het voordeel van zwart is dat er minder snel oneffenheden te zien zijn, wat fijn kan zijn in ruimten zoals in een keuken of badkamer. 

Wit
Wit = veilig, fris en ruimtelijk. Wit is een kleur die gemakkelijk te combineren is met andere kleuren. Daarnaast vinden de meeste mensen wit een prettige kleur in het interieur.  

 

Kleur en stijl

Oké, de kleur is gekozen. Welke woonstijl past hier nu bij?
Hieronder hebben wij een overzicht samengesteld van verschillende woonstijlen zodat jij inspiratie op kunt doen.

Blauw: Shabby Chic, Beach, Landelijk.
Groen: Bohemian-stijl, Retro, Industrial.
Geel: Provençaals interieur, Retro, Hollywood Glamour, Memphis Modern.
Rood: Happy chic, Hollywood Glamour, Memphis Modern.
Zwart: Industrial, New York Loft, Landelijk.
Wit: Gustaviaans, Landelijk, Romantisch

 

 

 

Pensioenfondsen investeren in innovatief erfpachtproduct voor woningstarters

Starters op de Nederlandse woningmarkt hebben nu een nieuwe manier om hun huis te kopen. De Almeerse onderneming DNGB introduceert met steun van een aantal Europese pensioenfondsen een nieuw product waarbij de woningkoper de grond onder zijn huis pacht.

DNGB wil dit financiële product Duokoop in Nederland introduceren. Hoe werkt het? Met Duokoop koopt de starter een woning samen met Stichting DNGB Fonds I. De grond onder de woning wordt door DNGB Fonds gekocht en de starter pacht de grond van DNGB Fonds in een eeuwigdurende erfpachtovereenkomst. De woning op de grond wordt zelf door de starter aangekocht met een NHG gedekte hypothecaire lening van een hypotheekverstrekker (alleen met NHG).

De starter betaalt een maandelijkse vergoeding aan DNGB Fonds voor het gebruik van de grond, de zogenaamde canon. De canon is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Lagere lasten

Met Duokoop kunnen de netto woonlasten voor de starter significant lager zijn dan bij een traditionele aankoop van een woning (in volledig eigendom) gefinancierd met een hypothecaire lening. De potentiële vermogensopbouw in de woning is echter lager bij Duokoop doordat de grond in bezit is van DNGB Fonds.

Bijzonder aan Duokoop is dat de canon, los van een jaarlijkse inflatie aanpassing, nimmer kan worden herzien. Bovendien kan de starter op ieder gewenst moment, en op eenduidige wijze, de grond van DNGB Fonds kopen tegen een vaste grond quote (verhouding grondwaarde en marktwaarde woning) vastgesteld bij aanvang van het contract.
Bron: • Vastgoedjournaal

Lees verder >>
 

 

 

 

DIY seizoensgebonden

In Nederland hebben we gemiddeld 50 zonnige dagen per jaar. 

Om de boel een beetje op te fleuren, hebben we hier een paar leuke DIY-projecten gevonden die passen bij de herfst. Rol die mouwen maar op.