Woontrends 2018

Heart Wood wordt DE kleur van 2018, als hoofdrolspeler.

Juist in onvoorspelbare tijden wil je zonder twijfels beslissingen nemen over je huis. De ColourFutures™ 2018 paletten zijn speciaal daarvoor ontworpen. Elk palet telt een aantal kleuren die makkelijk te combineren zijn in elke woonstijl. Heart Wood komt terug in elk palet.

Heart Wood sluit perfect aan en de vier bijbehorende kleurpaletten zijn overal toepasbaar: van woonkamer tot keuken, van studeer- tot kinderkamer en in elke stijl denkbaar. Met deze grijsroze kleur en de bijbehorende paletten kun je het perfecte warme huis vormgeven dat je unieke persoonlijkheid weerspiegelt en een veilige en geborgen sfeer creëert. ‘A Welcome Home’ voor iedereen.

Bron: •  Flexa 

Lees verder >>

 

 

 

Wat gebeurt er in jouw buurt?

Hoeveel kan ik lenen in 2018 en wat moet ik betalen?

Tot het einde van het jaar is het nog mogelijk om 101% van de taxatiewaarde te lenen. In eerdere jaren was dat nog meer. Vijf jaar geleden bijvoorbeeld was het 106%. Zo konden de bijkomende kosten van de aankoop van een huis (zoals hypotheekadvies, notaris en taxatie, vaak circa 5% van het totaalbedrag) deels worden gefinancierd. Dit is niet meer mogelijk vanaf 2018, dan wordt dit verlaagd naar 100% van de taxatiewaarde te lenen. Alle bijkomende kosten moeten dus betaald worden uit eigen zak.

Er mag wel meer gefinancierd worden (maximaal 6%) voor energiebesparende maatregelen. Bij aanschaf van bijvoorbeeld isoleren van de muren, dubbelglas of plaatsen van zonnepanelen.

Bron: • volkskrant 
Lees verder >>

 

Energieopwekkende parkeeroverkappingen geplaatst bij Jaarbeurs Utrecht

Bij de Jaarbeurs in Utrecht zijn twee zonnecarports geplaatst. De energieopwekkende parkeeroverkappingen bieden ruimte aan 20 elektrische auto’s en laadpalen. Er zijn 50 zonnepanelen geplaatst, waardoor lokaal opgewekte energie direct geladen wordt in auto’s van bezoekers.

Bron: • duic

Lees verder >>

 

 

 

 

Gezonde actieve VvE verplicht 2018

Gezonde actieve vve verplicht 2018, taxeren herbouwaarde moet de minimaal reservepot worden.

In 2017 is het verplicht geworden om als vereniging van eigenaar in te schrijven bij de kamer van koophandel en maandelijks een kleine bijdrage voor de reservepot te sparen, dit leidt tot verval van het onroerend goed. Als er wat hersteld moet worden is er dan vaak geen geld voor vanuit de Vve. Hiermee willen ze het gaan bereiken dat gebouwen beter onderhouden worden. Naast het aspect van onderhoud speelt verduurzaming een rol. Nederland is deelnemende partij bij het Europees Energie akkoord en uit dien hoofde dient zij wetgeving implementeren die (investeringen in) groene energie stimuleert.

Wat verandert er per 1 januari 2018?

De VvE’s zijn op dit moment al verplicht om een reservefonds aan te houden, maar in de wet staat niet hoeveel er gereserveerd moet worden. Met een lege spaarpot voldoet de VvE feitelijk toch aan de wet. In de toekomst is de VvE verplicht te reserveren op basis van 0,5% van de herbouwwaarde per jaar of op basis van het MJOP, het meerjarenonderhoudsplan.
Ja, VvE’s die niet reserveren krijgen drie jaar om aan hun reserveringsverplichting te voldoen.

Bron: • GMW
Lees verder >>

 

 

 

 

Duurzaam wonen

Ga jij ook 100% voor een duurzame wereld maar vind je duurzame meubels en woonaccessoires kopen moeilijk? Dan hebben we goed nieuws voor je: het kan gewoon bij IKEA. Wist je dat IKEA wereldwijd de nummer 1 is als het gaat om katoen van meer duurzame bronnen? En dat ze ook 100% zijn overgegaan naar led-verlichting? In 2020 zal ook al het hout van duurzamere bronnen afkomstig zijn. Wil jij ook bijdragen aan een betere wereld?

Wij hebben tips voor duurzaam shoppen op een rijtje gezet:
Recyclen, bamboe, verlichting, restjes, hout.


 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: • Vtwonen
Lees verder >>

 

 

 

 

Kersttrends 2017

Denk je aan kerst, dan denk je aan gezelligheid!
Wat hang je dit jaar in de kerstboom?

Wij hebben de nieuwste kersttrends voor dit jaar onder elkaar gezet: van stoer en romantisch tot traditioneel en rustiek landelijk. Hier is het Kerst!

Bron: • Intratuin
Lees verder >>

 

 

 

 

DIY

Creatief bezig zijn met de kerst, hieronder wat foto’s ter inspiratie.

 

 

 

Verkoopstyling: 'Het versnelt de verkoop niet, maar je krijgt wel een betere prijs voor je huis'

Er zijn een hoop dingen die een verkoper zelf kan doen als hij zijn huis verkoopt:

Zorg dat je huis goed opgeruimd is, zo min mogelijk frutsels, want dat kan de koper het idee geven dat je niet genoeg bergruimte hebt. Heb je een smoezelig muurtje waar vaak langs gelopen is? Neem dan een uurtje de tijd om 'm te witten. Poets chroom en glas en haal kalksporen weg in de badkamer en keuken. Zorg ervoor dat het niet onfris ruikt door een kattenbak of volle vuilniszak en maak de bedden strak op.

Dit zijn de verkoopstylingstips als je woning wilt verkopen er hoeft niet direct een styliste in gehuurd te worden. Bij een lege woning kan styling helpen om een ruimte inzichtelijk te maken. Als je twijfelt of een tweepersoonsbed in een kamer past, is dat heel anders dan wanneer het bed er staat en je ook ziet hoeveel ruimte er nog omheen is. Mensen kunnen zich daar, zonder inrichting, vaak moeilijk een voorstelling van maken.

Bron: • nu.nl
Lees verder >>