Achter Clarenburg 2 Utrecht

Omschrijving

Het te verkopen deel van het pand Achter Clarenburg 2 dateert uit 1952/1953 en maakt deel uit van een rijksmonument. Het heeft in 1993 een verbouwing en restauratie ondergaan, waardoor het zijn huidige indeling heeft gekregen en een nieuwe gevelinvulling is gerealiseerd. Het pand heeft momenteel een woonfunctie met kantoor aan huis, en de verkoper/buren streven ernaar om de woonfunctie te behouden.

Het te verkopen deel, omvat een ruimte op de begane grond met een grote bergruimte boven het verlaagde plafond van de entree van Achter Clarenburg 2. Op de eerste verdieping is een grote kamer. Aan de rechterzijde van het pand is er een steeg van en naar Achter Clarenburg 2A. De kamer op de eerste verdieping is ook boven die steeg gebouwd.

Het deel dat verkocht wordt is nu nog een casco-ruimte, koper kan naar eigen wens en volgens de verkregen omgevingsvergunning renoveren en isoleren. Zo dienen er vrijstaande voorzetwanden te worden geplaatst, dient er een vrijdragende tussenvloer te worden aangebracht en dient er een trapgat met trap te worden geplaatst. Daarnaast dienen er nieuwe aansluitingen op water, riolering, elektra en data te worden gerealiseerd en dient er vloerisolatie, gevelisolatie en dakisolatie met bijbehorende afwerkingen te worden aangebracht. De koper kan naar eigen keuze de indeling van de begane grond en eerste verdieping wijzigen en een nieuwe keuken en sanitair laten plaatsen. Ten slotte zal er een warmtepomp en pvt-panelen op het plat dak worden geplaatst, zodat het pand na de renovatie voldoet aan de norm voor Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). Na de verbouwing woont u in een huis met het energielabel A+++.

De verkoper zal enkele werkzaamheden uitvoeren voor rekening van de koper: het afkoppelen van alle installaties, het dichtmetselen van de twee deuren naar Achter Clarenburg 2 en het aanbrengen van isolatie en een plafond onder de betonvloer in de steeg van Achter Clarenburg 2A. Deze werkzaamheden zijn begroot op €12.500,-.

Het woondeel Achter Clarenburg 2B wordt kadastraal afgesplitst van Achter Clarenburg 2, daarna kan op de woning Achter Clarenburg 2B een hypotheek gevestigd worden. De verkoper heeft vergunning voor het kadastraal afsplitsen en start de benodigde procedure bij het kadaster als een koper gevonden is.

Bijzonderheden:
– Betreft een rijksmonument;
– De woning is niet conform de NEN2580 meting ingemeten, maten zijn indicatief:
– Geen energielabel inzake rijksmonument;
– De koopovereenkomst wordt gesloten op basis van een NVM koopovereenkomst, waarbij aanvullende clausules worden opgenomen. Deze zijn beschikbaar op aanvraag.
– Alle moeite is genomen om de informatie in de aanmelding zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom niet alleen op deze informatie, maar controleer bij de aankoop van deze woning de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden;
– Oplevering in overleg.

Aankoopmakelaar inschakelen:
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Utrecht vind je op nvmaankoopmakelaarinutrecht.nl.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Kenmerken

Algemeen

Status
Beschikbaar
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Achter Clarenburg 2
Utrecht