Energielabel

Hoe energiezuinig is jouw huis?

Direct contact opnemen

Het energielabel laat zien hoe energiezuinig je woning is, met labels van A (top!) tot G (kan beter). Dit label is niet zomaar een sticker op je voordeur; het speelt een grote rol bij de verkoop van je huis en hoe aantrekkelijk het is op de markt. Een goed energielabel betekent vaak een hogere vraagprijs en snellere verkoop, terwijl kopers genieten van lagere energierekeningen en weten dat ze goed bezig zijn voor de planeet. Bij Walton staan we klaar om iedereen – of je nu koopt of verkoopt – door het proces van verbeteren en begrijpen van energielabels te loodsen, zodat we samen werken aan een duurzamere toekomst.

Energielabel als verkoopvoordeel

Als je overweegt je huis te verkopen, is het slim om eens goed naar het energielabel te kijken. Een beter energielabel maakt je woning namelijk niet alleen energiezuiniger, maar ook aantrekkelijker voor potentiële kopers. In een wereld waar iedereen let op duurzaamheid en besparen, kan jouw huis net dat extra voordeel hebben. Bij Walton begrijpen we precies wat er speelt en helpen we je graag met advies over hoe je jouw huis een duurzame upgrade kunt geven. Of het nu gaat om isolatie verbeteren, zonnepanelen installeren, of een efficiëntere verwarming, deze stappen verhogen niet alleen de waarde van je woning, maar maken deze ook klaar voor de toekomst.

Energielabel voor kopers

Als je op zoek bent naar een nieuw thuis, is het energielabel iets om goed in de gaten te houden. Dit label, dat varieert van A (superzuinig) tot G (veel ruimte voor verbetering), vertelt je hoe energie-efficiënt een woning echt is. Een woning met een hoog energielabel is niet alleen goedkoper in het dagelijkse energieverbruik, maar draagt ook bij aan een lagere CO2-uitstoot. Dit maakt het niet alleen een slimme keuze voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Bij Walton helpen we kopers zoals jij om de betekenis en voordelen van het energielabel volledig te begrijpen, zodat je een huis kunt kiezen dat past bij je duurzaamheidswensen en -behoeften.

Het proces

Om een gedetailleerd energielabel voor je woning te krijgen, plannen wij voor jou een afspraak met een deskundige energieadviseur. Tijdens een bezoek van ongeveer één tot twee uur neemt de adviseur verschillende aspecten van je huis onder de loep. Hierbij wordt gekeken naar:

  • De grootte van je huis.
  • Hoe goed je huis geïsoleerd is, inclusief muren en daken.
  • De aanwezige installaties, zoals je cv-ketel en eventuele zonnepanelen.

Aan de hand van deze informatie berekent de energieadviseur de energiebehoefte van je woning voor verwarming, koeling en ventilatie, wat resulteert in een nauwkeuriger energielabel. Daarnaast geeft de adviseur aan welke mogelijkheden er zijn om je huis duurzamer te maken. Deze aanbevelingen voor het verduurzamen van je woning vind je terug op het energielabel, zodat je precies weet welke stappen je kunt ondernemen om je huis energiezuiniger te maken.

De kosten

Benieuwd naar de kosten voor een uitgebreid energielabel? De prijs wordt bepaald door de energieadviseur en kan starten vanaf ongeveer € 249,- inclusief BTW. Bij Walton makelaars staan we klaar om je te helpen met het regelen van een energielabel voor je woning, zodat je precies weet waar je aan toe bent en hoe je je huis nog energiezuiniger kunt maken.

Alles over je huis verduurzamen

Wil je meer weten over het energielabel of over het verduurzamen van je huis? We geven je er graag informatie over. Lees bijvoorbeeld eens dit artikel met ons op Indebuurt.nl of neem contact met ons op.

Meer inspiratie?