Makelaar Utrecht Noordwest

Direct contact opnemen

Een huis kopen of verkopen in Overvecht, Zuilen, Ondiep, de Bloemenbuurt en Pijlsweerd

Walton Makelaars is dé makelaar met kennis en kunde van Utrecht Noordwest. Het gebied Utrecht Noordwest beslaat Overvecht, Zuilen, de Bloembuurt, Ondiep en Pijlsweerd. Actief, duidelijk en betrokken: we staan altijd voor je klaar bij de aankoop of verkoop van een huis. We zetten onze jarenlange ervaring, kennis van de lokale huizenmarkt en ons uitgebreide netwerk in om het beste huis te vinden of jouw huidige huis naar tevredenheid te verkopen.

Direct contact opnemen

We lichten een aantal buurten in Utrecht Noordwest voor je uit:

Makelaar in Overvecht, dé groenste wijk van Utrecht

Wil je een huis kopen in Overvecht of juist verkopen? Wij weten wat de sterke punten zijn van de wijk en de buurten. De wijk ondergaat momenteel een grote renovatie, waarbij huurwoningen plaatsmaken voor koopwoningen. Overvecht is daarnaast de eerste wijk in Utrecht die van het gas af gaat. Veel jongeren zetten dan ook de stap naar hun eerste koophuis in Overvecht, een groene woonwijk met veel leefruimte en zeer betrokken bewoners.

Highlights van wonen in Overvecht:

 • Groene en ruim opgezette wijk met meerdere parken
 • Volwassen multiculturele stadswijk
 • Veel goede voorzieningen: winkels, sport, onderwijs en cultuur
 • Een eigen treinstation

Makelaar in Zuilen, dé opkomende wijk in Utrecht

Op zoek naar een nieuw huis in Zuilen of wil je juist je huis verkopen? We adviseren je graag. Zuilen was in het begin van de vorige eeuw wat je noemt een echte arbeiderswijk. Naast vooroorlogse huizen en naoorlogse portiekflats, is de woningvoorraad – met de nadruk op koopwoningen – vanaf 1995 flink uitgebreid. Zowel jong als oud toont interesse in het kopen van een huis in Zuilen.

Highlights van wonen in Zuilen:

 • Gevarieerde bebouwing
 • Levendig sport- en verenigingsleven
 • Groot aanbod aan basisscholen, winkels, cafés en restaurants
 • Het Julianapark met z’n dierenweide en wandelpaden

Makelaar in Ondiep, oud ontmoet nieuw

Eén van Utrechts oudste wijken, Ondiep, gesitueerd in Utrecht Noordwest, krijgt stap voor stap een ander – nieuw – gezicht. Oude huurwoningen maken plaats voor nieuwe koopwoningen. Karakteristiek voor de wijk zijn de buurtjes met eigen soort bebouwing en sfeer. Kijk maar eens in de Bomenbuurt en de Witte wijk; opgezet volgens de principes uit de tuinstadperiode. Wil je een specifiek type huis kopen of verkopen in Ondiep? Wij staan voor je klaar.

Highlights van wonen in Ondiep:

 • Verschillende sferen in één wijk
 • Nieuwbouw wisselt bestaande bouw af
 • Gelegen tussen de Amsterdamsestraatweg en de Vecht
 • Goede fiets- en busverbinding naar het centrum

Makelaar in de Bloemenbuurt, op de fiets naar het centrum

Ook in Utrecht Noordwest ligt de Bloemenbuurt, met straatnamen als Hyacintstraat en Dahliastraat. De meest voorkomende bouwstijlen in deze wijken stammen uit de periode 1880 – 1910 en de jaren 30. Het zijn woonhuizen met karakteristieke voorgevels en hoge plafonds zijn opvallende kenmerken. Veel huurwoningen worden door Mitros verkocht als koopwoning, waardoor er veel starters naar de wijk toekomen. Ter hoogte van de 2e Daalsedijk, is een groot nieuwbouwproject genaamd Wisselspoor in voorbereiding; een plan dat bestaat uit een woon- en werkgebied met behoud van industrieel erfgoed.
Ook nog iets benoemen over plan Watertoren met appartementen en horeca?

Highlights van wonen in de Bloemenbuurt:

 • Wonen naast een eyecather: de Watertoren
 • Op korte fietsafstand van het centrum
 • Levendige buurt
 • Woningen met karakteristieke details

Walton Makelaars gevestigd op de Amsterdamsestraatweg

De Amsterdamsestraatweg loopt door 4 van de wijken in Utrecht Noordwest: Zuilen, Ondiep, de Bloemenbuurt en Pijlsweerd. De ‘Straatweg’ is 5 kilometer lang, kaarsrecht en een van Utrechts meest levendige straten met een groot multicultureel aanbod. Met ons kantoor gevestigd op de Amsterdamsestraatweg zien wij van dichtbij wat deze straat beweegt. De komende 5 tot 10 jaar zal het aantal inwoners in en om de Amsterdamsestraatweg met circa 20% groeien. Walton Makelaars heeft in 2020 onderzocht dat een herinrichting van de Straatweg zal zorgen voor een stijging van de huizenprijzen in en om deze straat.

Op zoek naar een makelaar in Utrecht Noordwest?

Wil je een huis kopen of verkopen in Utrecht Noordwest? We kennen de lokale woningmarkt als geen ander. We adviseren je graag! Neem contact met ons op.

Direct contact opnemen