Makelaar Utrecht Zuidwest

Direct contact opnemen

Kom wonen in Kanaleneiland, Transwijk, Rivierenwijk of Dichterswijk

Walton Makelaars en Utrecht Zuidwest: een perfecte combinatie. We voelen ons thuis op de lokale woningmarkt. Het gebied Utrecht Zuidwest bestaat uit de buurten Kanaleneiland, Transwijk, Rivierenwijk en Dichterswijk. Ook het bedrijvengebied Kanaleneiland en de Merwedekanaalzone horen bij Zuidwest. Wil je je huis verkopen of juist een huis kopen in een van deze wijken? We luisteren naar wat echt belangrijk voor jou is bij de aankoop of verkoop van een huis. We zijn actief, betrokken en denken met je mee. Zoek je een makelaar in Utrecht Zuidwest? Dan staan we voor je klaar.

Meer weten over Utrecht Zuidwest? We lichten een aantal buurten voor je uit:

Makelaar in Kanaleneiland, wijk in opkomst

Kanaleneiland is gebouwd in de jaren 60, als onderdeel van de grootschalige uitbreiding van de stad Utrecht. Momenteel wordt de wijk flink gerenoveerd. Veel sociale huurwoningen worden verkocht als koopwoning en er komen nieuwe woningen en appartementen bij. Deze boost zorgt voor meer young professionals en starters in de wijk. Waar ook de winkels, horeca en flexwerkplekken op aansluiten, denk bijvoorbeeld aan de Vechtclub. Dit is een echte hotspot waar je kunt werken, vergaderen, koffiedrinken en dineren. Verder speelt groen een belangrijke rol in Kanaleneiland: verzorgde perkjes tussen de flats en weelderige plantsoenen zorgen voor een fijne leefomgeving.

Highlights van wonen in Kanaleneiland:

 • Een wijk die verjongt en verhipt
 • Veel winkels, horeca en andere voorzieningen
 • Dicht bij de woonboulevard en Ikea
 • Een groene wijk langs het Amsterdam Rijnkanaal

Makelaar in Rivierenwijk, van alle gemakken voorzien

Zowel qua bevolking als woningen is Rivierenwijk heel divers. Zo vind je er veel beneden- en bovenwoningen, kleine arbeiderswoningen en eengezinswoningen. Er is verder weinig hoogbouw. Wel vind je aan de kop van de buurt enkele grote en karakteristieke onderwijsgebouwen. De afwisseling in de wijk maakt het tot een gevarieerde woonplek. Winkels zijn vooral geconcentreerd langs de Rijnlaan, waar je eigenlijk alles vindt: van buurtsuper tot keurslager. Sinds 2016 heeft de wijk een eigen station, Utrecht Vaartsche Rijn. Hierdoor is de bereikbaarheid nog beter geworden.

Highlights van wonen in Rivierenwijk:

 • Gevarieerd woningaanbod
 • Alle voorzieningen bij de hand
 • Op fietsafstand van de binnenstad
 • Een eigen treinstation, Utrecht Vaartsche Rijn

Makelaar in de Dichterswijk, een gewilde wijk om te wonen

De Dichterswijk is gelegen rondom de Croeselaan met aan de rand van de wijk de Jaarbeurs en het centraal station van Utrecht. De wijk is in de jaren 20 en 30 gebouwd, waardoor je er veel karakteristieke portiekwoningen en huizen met erkers vindt. Daarnaast is een deel van de wijk begin deze eeuw geherstructureerd. Rondom de oude veilinghaven zijn woontorens gekomen met (koop)appartementen. Dit deel van de buurt heet Parkhaven. De veilinghaven heeft zijn oude vorm terug gekregen en is sindsdien een ligplaats voor historische schepen. Langs de haven vind je diverse restaurants met gerechten uit alle windstreken: van Italiaans tot Japans en van Amerikaans tot oer-Hollands.

Highlights van wonen in de Dichterswijk:

 • Afwisseling in jaren 20-huizen en stijlvolle nieuwbouwappartementen
 • Naast het centraal station
 • Op loopafstand van het centrum, via de nieuwe Moreelsebrug
 • Een keur aan leuke restaurants

Op zoek naar een makelaar in Utrecht Zuidwest?

Wil je een huis verkopen of juist kopen in Kanaleneiland, Transwijk, Rivierenwijk, Dichterswijk of de Merwedekanaalzone? Kortom, in Utrecht Zuidwest? Walton Makelaars kent de Utrechtse huizenmarkt als geen ander. We adviseren je daarom graag! Neem contact met ons op.

Direct contact opnemen