Makelaar Utrecht Noordoost

Direct contact opnemen

Wonen of verkopen in onder meer Vogelenbuurt, Tuinwijk en Wittevrouwen

Walton Makelaars is thuis in Utrecht Noordoost. Het is een gewilde wijk om in te wonen, te meer door de diversiteit aan buurten zoals Vogelenbuurt, Tuinwijk, Lauwerecht, Staatsliedenbuurt, Wittevrouwen, Zeeheldenbuurt, Huizingabuurt, Tuindorp, Tuindorp-Oost en Voordorp (Veemarkt). Ben je op zoek naar een huis om te kopen in Utrecht Noordoost? Of wil je juist verkopen, uiteraard tegen de juiste voorwaarden? Wij staan voor je klaar, altijd actief en betrokken.

Direct contact opnemen

We lichten een aantal buurten in Utrecht Noordoost voor je uit:

Makelaar in de Vogelenbuurt, van boven- tot benedenwoning

36 en 36 bis: in de Vogelenbuurt tref je veel boven- en benedenwoningen aan uit de jaren 1900, waarbij ‘bis’ de Utrechtse bovenwoning aanduidt. Hierdoor heeft de buurt een hoge woningdichtheid. Het Koekoeksplein is dé plek in de Vogelenbuurt waar de kinderen samenkomen, door de vele speeltoestellen en het pierenbadje. Met het centrum op loopafstand ben je altijd dicht bij winkels en horeca. Die je trouwens in de wijk zelf ook ruimschoots tegenkomt. Haal jij je vlees straks bij de biologische slagerij De Molen?

Highlights van wonen in de Vogelenbuurt:

 • Op loopafstand van het centrum
 • Winkels en horeca in de buurt
 • Molen Rijn en Zon als markant oriëntatiepunt
 • Hoge woningdichtheid

Makelaar in Tuinwijk, wonen met karakter

Tuinwijk is geliefd onder gezinnen die op zoek zijn naar een woonplek met karakter. Hier vind je namelijk veel huizen uit de jaren 20 en 30, zoals eengezinswoningen met bijzondere details, en panden die volgens de Amsterdamse School zijn gebouwd. Denk aan het oude badhuis waar nu een restaurant in is gevestigd. Verder is het een rustige en groene buurt, met veel plantsoentjes en het Griftpark om de hoek. Een ideale buurt voor de kinderen om te spelen en om bijvoorbeeld te sporten of te wandelen met de hond.

Highlights van wonen in Tuinwijk:

 • Wonen in huizen met karakteristieke details
 • Rustige en groene woonbuurt
 • Het Griftpark naast de deur
 • Veel voorzieningen, met name rond het Willem van Noortplein

Makelaar in Wittevrouwen, charmant en gezellig wonen

Wandelend door de smalle straatjes van Wittevrouwen valt op hoe divers het woningaanbod hier in Utrecht West is. Van ruime eengezinswoningen tot knusse arbeiderswoningen, en zowel sociale huur als koop. Er is zelfs een gedeelte van de wijk dat rijksbeschermd stadsgezicht is. De buurt heeft zijn naam te danken aan het voormalige Wittevrouwenklooster, dat ter hoogte van de Ridderschapstraat stond. De wijk kent weinig groen, maar daarentegen wel veel voorzieningen als winkels en horeca, voornamelijk gevestigd aan de Biltstraat. De wijk is hiermee populair onder tweeverdieners.

Highlights van wonen in Wittevrouwen:

 • Charmante woningen in verschillende bouwstijlen
 • Goede (horeca)voorzieningen
 • Het Griftpark om de hoek
 • Grenzend aan het Utrechtse stadscentrum

Op zoek naar een makelaar in Utrecht Noordoost?

Wil je een huis verkopen of juist kopen in Utrecht Noordoost? En ben je benieuwd welke buurt het beste bij jou past: Vogelenbuurt, Tuinwijk, Lauwerecht, Staatsliedenbuurt, Wittevrouwen, Zeeheldenbuurt, Huizingabuurt, Tuindorp, Tuindorp-Oost en Voordorp (Veemarkt)? We kennen de lokale woningmarkt als geen ander en adviseren je daarom graag! Neem contact met ons op.

Direct contact opnemen