Jouw makelaar in Vleuten-De Meern

Kom wonen in Vleuten, De Meern, Haarzuilens of Vleuterweide

Walton Makelaars is jouw makelaar in Vleuten-De Meern. De wijk Vleuten-De Meern bestaat uit de oude woonkernen Vleuten en De Meern. Ook de buurten Haarzuilens, Rijnenburg, Oudenrijn, Vleuterweide en Veldhuizen horen bij de wijk. Bij de verkoop of aankoop van je huis zetten wij jouw wensen altijd voorop. We zijn betrokken, communiceren op heldere wijze en gaan actief de markt voor je op. In Walton vind je een betrouwbare makelaar in Vleuten-De Meern en omgeving.

Meer weten over Vleuten-De Meern? We lichten een aantal kernen en buurten voor je uit:

Makelaar in Vleuten, dorps wonen in de stad

Een jaar of 20 is Vleuten nu onderdeel van Utrecht. Daarvoor was het een apart dorp, naast de ‘grote’ stad. Vleuten heeft zelfs een van de oudste dorpskernen van de regio, waarschijnlijk ontstaan in de 9e eeuw. De broederschapshuisjes aan de Dorpsstraat nemen je mee terug naar vroegere tijden. Naast deze rijksmonumenten zijn er in Vleuten ook ruime eengezinswoningen, vrijstaande huizen en veel woningen in aanbouw. Voor ieder wat wils. Midden in het dorpshart vind je gezellige restaurants, cafés en winkels. Ook kent het dorp een aantal basisscholen, kinderopvangcentra en sportvoorzieningen. En laten we het treinstation niet vergeten, van waar je in 10 minuten naar Utrecht Centraal reist.

Highlights van wonen in Vleuten:

 • Sfeer van een gemoedelijk dorp
 • Nieuwbouw naast historie
 • Eigen treinstation
 • ’s Zomers heerlijk vertoeven aan de Haarrijnse Plas

Makelaar in De Meern, omringd door groen en water

Door De Meern stroomt de Leidsche Rijn waarlangs aan weerszijde het (voormalige) dorp zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. Langs het water staan nog monumentale panden en huizen met authentieke elementen. Wat verder richting het Máximapark wordt de bebouwing moderner. En zeer divers; van eengezinswoningen tot bungalows tot vrijstaande huizen. Dat alles te midden van volgroeide bomen, kleine en grote parkjes en vele waterpartijen zoals de Strijkviertelplas. En wist je dat je vanaf de Meernbrug via de Dafne Schippersbrug in 6 kilometer naar de Dom fietst? Kortom, De Meern is een prachtige plek om te wonen en te ontspannen.

Highlights van wonen in De Meern:

 • Naast het Máximapark en Strijkviertelplas
 • Rijke historie: zoals het Romeinse fort Castellum Hoge Woerd
 • Diverse bebouwing: van monumentaal tot recente nieuwbouw
 • Fijne plek om te fietsen, zelfs naar het Utrechtse centrum

Makelaar in Vleuterweide, moderne jaren 30

Ben je op zoek naar een woning in de typische jaren 30-stijl, met herenhuizen, erkers, hofjes en arbeiderswijkjes? Dan vind je deze in Vleuterweide in de moderne variant terug. Deze Vinexbuurt is zelf nog geen 20 jaar oud. Wat nog wel aan vroegere tijden doet denken, zijn de vele sloten en grachten die al eeuwen door dit gebied lopen. Ook aan het water ligt het winkelcentrum Vleuterweide. Hier haal je op zaterdag je brood bij de bakker, een bakje kibbeling bij de visboer en je verse fruit bij de groenteboer. En ook kledingwinkels, drogisterijen en supermarkten openen hun deuren voor je. Voor kinderen is het heerlijk wonen in deze rustige buurt met vele speelplekken. Wie klimt er in het kraaiennest?

Highlights van wonen in Vleuterweide:

 • Jonge wijk met volop jonge gezinnen
 • Deels in de moderne jaren 30-stijl
 • Groot winkelcentrum met veel voorzieningen
 • Veel scholen, waaronder een middelbare school

Op zoek naar een makelaar in Vleuten-De Meern?

Wil je een huis verkopen of juist kopen in Vleuten-De Meern? Walton Makelaars kent de lokale huizenmarkt als geen ander. We adviseren je daarom graag! Neem contact met ons op.