Jouw makelaar in Utrecht Leidsche Rijn

Kom wonen in Leidsche Rijn Centrum, Terwijde, Parkwijk of Het Zand

Walton Makelaars en Utrecht Leidsche Rijn: een perfecte combinatie. Leidsche Rijn bestaat uit de buurten Leidsche Rijn Centrum, Leeuwesteyn, Grauwaart, Parkwijk, Het Zand, Hoge Weide, Terwijde, Langerak en Rijnvliet. Dit is een modern stukje Utrecht dat gewild is onder starters en gezinnen. We staan voor je klaar als je een huis wilt kopen in een van deze buurten van Leidsche Rijn. Of juist als je wilt verkopen. Door onze kennis van de lokale woningmarkt en jarenlange ervaring kiezen we altijd voor de beste (ver)koopstrategie.

Meer weten over Utrecht Leidsche Rijn? We lichten een aantal buurten voor je uit:

Makelaar in Leidsche Rijn Centrum, het nieuwe stadshart

Leidsche Rijn Centrum is hét nieuwe stadshart van Utrecht. Je vindt hier alles wat een stadscentrum aantrekkelijk maakt: bekende winkelketens, boetiekjes, restaurants, een supermarkt, bibliotheek én een fijne buitenruimte met fonteinen. Deze zijn vooral in de zomer zeer populair onder gezinnen. De kinderen ravotten in het water, terwijl de ouders op een terrasje er omheen zitten. De bereikbaarheid van de buurt is goed, vlak bij de snelweg A2 en met een eigen trein- en busstation. Op en rondom het grote plein van Leidsche Rijn Centrum vind je veel appartementen, in de ring rondom staan woningen en woontorens.

Highlights van wonen in Leidsche Rijn Centrum:

 • Veel winkels en horeca binnen handbereik
 • De stadsfonteinen als trekpleister
 • Uitstekende bereikbaarheid: snelweg, treinstation en busstation
 • Moderne appartementen

Makelaar in Terwijde, wonen tussen het water

Terwijde is zo’n beetje het middelpunt van Leidsche Rijn, en ligt vol met grote waterpartijen, rietoevers en bruggetjes. Ook zijn er diverse wooneilanden die door vijvers zijn omgeven. Midden in Terwijde ligt het Waterwinpark, een waterwingebied dat is aangelegd als stadspark. Het is een kinderrijke wijk, mede doordat er maar liefst 4 basisscholen zijn gevestigd. Deze kinderen (en hun ouders) wonen veelal in eengezinswoningen, die in de wijk worden afgewisseld met tweekappers en appartementen. Terwijde ligt op loopafstand van Leidsche Rijn Centrum en dus vlak bij alle voorzieningen. Desondanks heeft het ook een eigen winkelcentrum én eigen treinstation.

Highlights van wonen in Terwijde:

 • Wonen in een groene en vooral waterrijke buurt
 • Een fijne plek voor kinderen
 • Ruime keuze in voorzieningen
 • Met een eigen treinstation, Utrecht Terwijde

Makelaar in Het Zand, verschillende stijlen verenigd

In het hart van de nieuwbouwlocatie Leidsche Rijn ligt Het Zand. Deze wijk ligt in een groene omgeving met oude boerderijen en landhuizen, fruitboomgaarden en sloten. In de wijk ontwaar je verschillende buurtjes met een eigen sfeer en architectuur. Houtwerk in lichte kleuren en pure vormen laten bijvoorbeeld Scandinavische invloeden zien. De wijk wordt begrenst door het Máximapark, waar het heerlijk wandelen, fietsen en skeeleren is. Centraal in het park ligt het restaurant Anafora met een indrukwekkende buitenspeeltuin. Ideaal voor de kids.

Highlights van wonen in Het Zand:

 • Verschillende stijlen en sferen in de wijk
 • Omgeven door oude boerderijen en sloten
 • Aan het groene stadspark, het Máximapark
 • Naast station Utrecht Terwijde

Op zoek naar een makelaar in Utrecht Leidsche Rijn?

Wil je een huis verkopen of juist kopen in Leidsche Rijn Centrum, Leeuwesteyn, Grauwaart, Parkwijk, Het Zand, Hoge Weide, Terwijde, Langerak en Rijnvliet? Kortom, in Utrecht Leidsche Rijn? Walton Makelaars kent de Utrechtse huizenmarkt als geen ander. We adviseren je daarom graag! Neem contact met ons op.