Makelaar Utrecht Binnenstad

Direct contact opnemen

Wonen of verkopen op een plek met historie in de oude binnenstad

Walton Makelaars is thuis in de Utrechtse Binnenstad. De wijk Binnenstad bestaat uit de buurten Oude Binnenstad, Vaartsebuurt, Hooch Boulandt en het stationsgebied. In het stationsgebied liggen Hoog Catharijne, het station Utrecht Centraal en de Jaarbeurs. Wil je een huis verkopen of juist kopen in Utrecht Binnenstad? We staan voor je klaar! We zetten onze jarenlange ervaring, kennis van de Utrechtse huizenmarkt en ons uitgebreide netwerk in om het beste huis te vinden of jouw huidige huis naar tevredenheid te verkopen.

Direct contact opnemen

We lichten een aantal buurten in Utrecht Binnenstad voor je uit:

Makelaar in de oude binnenstad, historie en nostalgie

“Als ik boven op de Dom sta, kijk ik even naar benee.” Herman Berkien bezingt zijn mooie Utrecht, met de Domtoren, grachten, werven en bijzondere monumenten. De historische binnenstad ligt binnen de Utrechtse singels en is door het Rijk aangewezen als beschermd stadsgezicht. Er zijn veel rijksmonumenten waarvoor strenge (verbouwings)eisen gelden. De meeste huizen hebben door de eeuwen heen nieuwe gevels gekregen of zijn in de twintigste eeuw opnieuw opgebouwd. En de vernieuwing in de stad staat niet stil: de Voorstraat wordt nu aangepakt waarbij er meer ruimte komt voor voetgangers en fietsers. Het gebied wordt hiermee nog aantrekkelijker om te wonen, te winkelen en te verblijven.

Highlights van wonen in de Utrechtse binnenstad:

  • Wonen op een plek met historie
  • Karakteristieke elementen en Rijksmonumenten
  • Volop leven in de straten
  • Aantrekkelijk woon-, winkel en verblijfsgebied

Makelaar in Hooch Boulandt, modern gemixt met klassiek

De buurt Hooch Boulandt ligt tussen de statige Catherijnesingel, het station en het Moreelsepark in. Reis je veel met het ov of vertoef je graag in de binnenstad? Dan woon je hier ideaal. Je vindt in Hooch Boulandt veel kantoren en woningen gebouwd rond de jaren 90. Zoals moderne en lichte appartementen met inpandige balkons. Een scherp contrast met de woningen langs de singel die dateren van rond 1900. Ook het complex van de rechtbank – midden in de wijk – bestaat uit enkele prachtige monumentale gebouwen.

Highlights van wonen in Hooch Boulandt:

  • Op loopafstand van het Centraal Station en de binnenstad
  • Wandelen langs de Utrechtse singels
  • Moderne appartementen, van alle gemakken voorzien
  • Een mooie mix tussen moderne en klassieke bebouwing

Op zoek naar een makelaar in Utrecht Binnenstad?

Wil je een huis verkopen of juist kopen in Utrecht Binnenstad? In de Oude Binnenstad, Vaartsebuurt, Hooch Boulandt of rond het stationsgebied? We kennen de Utrechtse woningmarkt als geen ander en adviseren je daarom graag! Neem contact met ons op.

Direct contact opnemen