Makelaar Utrecht Oost

Direct contact opnemen

Een huis kopen of verkopen in onder meer Oudwijk, Rijnsweerd en Wilhelminapark

Een huis kopen in Utrecht Oost? Walton Makelaars staat je graag bij met raad en daad. De wijk Oost bestaat uit de buurten Buiten Wittevrouwen, Oudwijk, Abstede, Sterrenwijk, Watervogelbuurt, Schildersbuurt, Lodewijk Napoleonplantsoen, Rijnsweerd en de omgeving van het Wilhelminapark en de Rubenslaan. Ook Utrecht Science Park (De Uithof), Galgenwaard en Maarschalkerweerd horen bij de wijk. Op basis van jouw woonwensen bepalen we welke buurt het beste bij jou past. Woon je nu in Utrecht Oost en wil je je huis verkopen? We kennen de lokale woningmarkt als geen ander en kiezen voor jou de beste verkoopstrategie. Wij zij jouw makelaar in Utrecht Oost.

Direct contact opnemen

We lichten een aantal buurten in Utrecht Oost voor je uit:

Makelaar in Oudwijk, zowel knus als riant wonen

Oudwijk kun je opdelen in kleine buurtjes, waarvan Oudwijk-Noord kan worden aangeduid als de villawijk. Hier vind je parkachtige laantjes, vrijstaande villa’s en statige herenhuizen. Oudwijk-Zuid is te typeren als een arbeidersbuurt, met knusse woninkjes waar nog veel te klussen valt. Oudwijk ligt op fietsafstand van de Utrechtse binnenstad en had vroeger zelfs een eigen treinstation, het Maliebaanstation. Hier stopt nog steeds 2x per uur een trein, maar dan om bezoekers vanaf Centraal Station naar het Spoorwegmuseum te brengen.

Highlights van wonen in Oudwijk:

 • Van villa tot arbeiderswoning
 • Wandelen over de statige Maliebaan
 • Middagje uit naar het Spoorwegmuseum
 • Ravotten in het aangrenzende Wilhelminapark

Makelaar in Wilhelminapark, statig wonen in het groen

Een groen park vol slingerende paden en oude boomsoorten, uitgevoerd in de Engelse landschapsstijl: dat is het Wilhelminapark. Midden in het park staat een standbeeld van de naamgever, koningin Wilhelmina. Rondom dit statige park staan voorname villa’s en herenhuizen gebouwd rond de jaren 1900. Met daaromheen een fijne ring aan voorzieningen: gezellige horeca, versspeciaalzaken en supermarkten. Je hebt alles in de buurt wat je nodig hebt. Met het stadse centrum én de rust van Amelisweerd op 10 minuten fietsen.

Highlights van wonen in Wilhelminapark:

 • Voorname uitstraling, veelal grote woningen
 • Prachtige groene wijk door het stadspark
 • Veel voorzieningen
 • Op fietsafstand van zowel de stad als de natuur

Makelaar in Rijnsweerd, op zoek naar rust en ruimte

Als makelaar in Utrecht Oost weten we dat dit dé plek is voor mensen die dicht bij de uitvalswegen en in een rustige buurt willen wonen. Met de auto ben je zo op de A27, A28 of op Utrecht Science Park. Ook stap je hier gemakkelijk op de tram richting datzelfde Science Park of juist richting de binnenstad. Rijnsweerd is in de jaren 70 gebouwd en herbergt veel bungalowwoningen, kenmerkend voor die tijd. Ook zie je hier ruime eengezinswoningen en maisonnettes. Een architectonische blikvanger in de wijk is de Apenrots. Het is een woonhuis dat organisch gevormd lijkt te zijn, met veel ronde hoeken en hoogtewisselingen. De Apenrots is jaren lang bewoond door de architect die deze wijk heeft ontworpen en wordt nu nog steeds bewoond door zijn familie.

Highlights van wonen in Rijnsweerd:

 • Ruime woningen in een rustige buurt
 • Kenmerkende jaren 70 architectuur
 • Dicht bij de uitvalswegen
 • Goede tramverbinding met Utrecht Science Park en de binnenstad

Op zoek naar een makelaar in Utrecht Oost?

Wil je een huis kopen of verkopen in Utrecht Oost? We kennen de lokale woningmarkt als geen ander. We adviseren je graag! Neem contact met ons op.

Direct contact opnemen