Makelaar Utrecht West

Direct contact opnemen

Een huis kopen of verkopen in Lombok, Nieuw Engeland, Oog in Al of de Schepenbuurt

Walton Makelaars en Utrecht West: een gouden match. Het gebied Utrecht West beslaat Lombok, Nieuw Engeland, Oog in Al, Schepenbuurt en Welgelegen. Een divers stukje Utrecht dat gewild is onder de huizenkopers. We staan voor je klaar als je een huis wilt kopen in een van deze wijken van Utrecht West. Of juist als je wilt verkopen. Door onze kennis van de lokale woningmarkt en jarenlange ervaring kiezen we altijd voor de beste (ver)koopstrategie.

Direct contact opnemen


We lichten een aantal buurten in Utrecht West voor je uit:

Makelaar in Lombok, een bruisend stukje Utrecht

Lombok staat bol van levendigheid en verscheidenheid, het is een smeltkroes van allerlei culturen. Je ontmoet elkaar op straat, bij de multiculturele winkeltjes en in de vele eetgelegenheden. De strategische ligging ten opzichte van het stadscentrum en de karakteristieke straatjes dragen bij aan de populariteit. Lomboks eerste woningen – kleine maar sfeervolle arbeidershuisjes – dateren uit begin 20e eeuw. Vanaf de jaren 80 heeft gemeente Utrecht fors ge├»nvesteerd om deze toenmalige arbeidersbuurt in alle opzichten op te knappen en de woningvoorraad uit te breiden.

Highlights van wonen in Lombok:

 • Altijd leven in de buurt
 • Dicht bij het stadscentrum en het station
 • Veel multiculturele winkels en eetgelegenheden
 • De eyecatcher van de wijk: Houtzaagmolen De Ster

Makelaar in Nieuw Engeland, gewild bij jonge gezinnen

Wil je een huis kopen in Nieuw Engeland? Dan wil je natuurlijk eerst alles weten over deze wijk! Het ligt vlak bij het Werkspoorkwartier, het stukje Utrecht dat de nieuwe culturele hotspot wordt. Drink eens een biertje bij brouwerij De Leckere of bezoek de Werkspoorkathedraal (link naar website). Nieuw Engeland heeft daarnaast veel overeenkomsten met Lombok: een aantrekkelijke locatie voor mensen die dicht bij de binnenstad willen wonen, een diversiteit aan bevolkingsgroepen en een goede mix van huur- en koopwoningen. Nieuw-Engeland heeft daarentegen veel meer groen- en speelvoorzieningen en een verkeersdrukte die relatief laag is. Kortom, Nieuw Engeland heeft jonge gezinnen veel te bieden.

Highlights van wonen in Nieuw Engeland:

 • Dicht bij het stadscentrum en het station
 • Lekker groene buurt
 • Leuke speelvoorzieningen voor kinderen
 • Verkeersarme straten

Makelaar in Oog in Al, een geliefde woonwijk

De diversiteit aan woningen van knusse appartementen tot moderne herenhuizen – inclusief alle denkbare voorzieningen die het wonen veraangenamen – maken Oog in Al tot een van Utrechts meest gewilde woonwijken. De in de jaren 20 en 30 gebouwde ruime huizen hebben een prachtige architectuur waarbij de bewoners de originele details koesteren. De wijk kent veel groen, van brede gemeentelijke groenstroken tot volgroeide bomen, en ook water: want gelegen langs het Amsterdam Rijnkanaal. Aan de overkant zie je Leidsche Rijn al liggen, waar je snel komt via de Dafne Schippersbrug of de Gele Brug.

Highlights van wonen in Oog in Al:

 • Centrale ligging ten opzichte van het centrum, Leidsche Rijn en uitvalswegen
 • Veel groen in de wijk
 • Goede voorzieningen, onder meer in de Cereolfabriek
 • Weids uitzicht over het Amsterdam Rijnkanaal

Makelaar in Schepenbuurt, dorps wonen in een stadse omgeving

De Schepenbuurt in Utrecht-West, laat zich vergelijken met een rechthoekig bebouwd woongebied omsloten door onder meer de Cartesiusweg, en het Amsterdam Rijnkanaal. De woningvoorraad bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen gebouwd in de jaren 30. Binnen de wijk, waarin de straatnamen schepen als thema hebben, ligt er voor de jeugd een grote speelplaats. Buurthuis de Boog organiseert daarnaast activiteiten voor jong en oud. Als je kennis hebt gemaakt met de Schepenbuurt dan wordt het snel duidelijk wat met dorps wonen in een stadse omgeving wordt bedoeld.

Highlights van wonen in de Schepenbuurt:

 • Dorpse gemeenschap in de stad
 • Veel eengezinswoningen
 • Vlak bij het Amsterdam Rijnkanaal

Op zoek naar een makelaar in Utrecht West?

Wil je een huis kopen of verkopen in Utrecht West? Walton Makelaars kent de lokale woningmarkt als geen ander. We adviseren je graag! Neem contact met ons op.

Contact opnemen